سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جدا کردن یارانه

 طرح هدفمندسازی یارانه ها از جمله طرح های حمایتی دولت می باشد که از آذر ماه 1389 به صورت رسمی آغاز شده و تا کنون ادامه دارد. طی سال های اخیر، این طرح با تغییرات متعددی مواجه گردیده و مبلغ‌ آن مقداری افزایش یافته است. نکته قابل توجه در رابطه با هدفمندسازی یارانه ها، پرداخت مبلغ یارانه تمامی اعضای خانوار به حساب سرپرست خانواده می باشد. در همین راستا، برخی افراد به دلایل مختلف دنبال سایت جداسازی یارانه هستند تا بتوانند جهت مستقل نمودن یارانه خود از سرپرست، درخواست دهند. در این رابطه باید بگوییم که جدا نمودن یارانه از سرپرست، تنها تحت یک سری شرایط مانند ازدواج، شروع زندگی مستقل بعد از 18 سالگی، طلاق و موارد این چنینی دیگر امکان پذیر است. بنابراین متقاضیان جداسازی یارانه، قبل از هر چیز باید شرایط مورد نیاز را بررسی کنند.

تهیه و ارائه یک سری مدارک هم وجود دارد. بنابراین باید نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانواده را دانسته و اطلاعات کاملی در رابطه با مدارک مورد نیاز داشته باشید. افراد واجد شرایطی که مدارک لازم برای جداسازی حساب یارانه خود را تکمیل کرده و ارائه می دهند، باید یک حساب جدید هم برای دریافت یارانه خود تعریف کنند. این فرایند به صورت آنلاین و از طریق سایت refahi.ir انجام می گیرد. به این ترتیب، یارانه عضو یا اعضای مستقل شده، به حساب جدیدی که در این سایت ثبت می گردد، واریز خواهد شد. با توجه به این که افراد زیادی دنبال جدا سازی یارانه خود از سرپرست هستند، در این مقاله نحوه جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال و هم چنین مستقل نمودن حساب یارانه پس از طلاق یا ازدواج را به صورت کامل توضیح می دهیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این رابطه به دست آورید.

 

سایت جدا کردن یارانه

با توجه به این که ساختار خانواده ها با گذر زمان دچار تغییر می شود، امکان جدا سازی یارانه از سرپرست خانوار هم برای تمامی اعضا فراهم گردیده است. البته جهت این امر شرایطی تعریف شده که متقاضیان حتما باید یکی از این شرایط را داشته باشند. به هر حال، افراد زیادی در پی اطلاع از سایت جدا کردن یارانه از سرپرست هستند تا بتوانند درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت کنند. در این رابطه باید بگوییم که تا کنون سامانه خاصی جهت جدا سازی حساب یارانه از سرپرستان خانوار ایجاد نشده است. بنابراین متقاضیان باید حضورا به یکی از شعب پلیس +10 مراجعه نموده و پس از ارائه مدارک لازم، درخواست خود را جهت مستقل نمودن حساب یارانه ارائه دهند. در صورتی که شرایط لازم برای انجام این کار را داشته و مدارک تان هم کامل باشد، درخواست شما توسط پلیس در سایت جداسازی یارانه ثبت شده و اقدامات لازم انجام می گیرد. به این ترتیب، از مراحل بعد یارانه به حساب سرپرست جدید واریز خواهد شد.

اگر چه تا کنون سامانه اختصاصی برای جدا نمودن یارانه نقدی و معیشتی از سرپرست خانوار و ثبت نام یارانه جدید ایجاد نشده، اما فرایند معرفی حساب جدید از طریق درگاه آنلاین رفاهی انجام می گیرد. از این رو افرادی که با مراجعه به شعب پلیس +10 درخواست جدا سازی یارانه شان را ثبت می کنند، باید با مراجعه به سامانه refahi.ir ، حساب بانکی خود را هم تعریف نمایند. نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار و ایجاد حساب جدید در این سایت، بسیار ساده بوده و کافی است یک شماره حساب بانکی متعلق به سرپرست جدید را وارد کنید. ورود به این سامانه هم از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند انجام می گیرد. بنابراین اگر قبلا در پنجره ملی خدمات دولت عضو شده باشید، با وارد کردن شماره تلفن همراه خود و تایید کد احراز هویتی که بر روی آن ارسال می شود، امکان ورود به سامانه رفاهی و ثبت حساب جدید را خواهید داشت. در ادامه مراحل کلی جدا کردن یارانه افراد مجرد، طلاق و ازدواج را هم بیان خواهیم کرد.

 

بیشتر بخوانید: استعلام کالابرگ یارانه با کد ملی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم، تا کنون سامانه خاصی جهت جدا سازی حساب یارانه اعضا از سرپرست خانواده ایجاد نشده است. بنابراین افرادی که قصد مستقل نمودن حساب یارانه خود را دارند، باید به مراکز پلیس +10 مراجعه نموده و حضورا درخواست خود را ارائه دهند. جهت این امر هم نیاز به یک سری مدارک وجود دارد که باید آن ها را همراه داشته باشید. مدارک لازم برای جدا کردن یارانه از همسر، پدر یا انجام این کار به دلیل طلاق و ازدواج، با هم متفاوت است. بنابراین قبل از اقدام برای جدا سازی حساب یارانه، باید از مدارک مورد نیاز اطلاع داشته و آن ها را آماده کنید. ضمن این که شرایط متفاوتی هم برای مستقل نمودن حساب یارانه از سرپرست تعیین شده است. تنها افرادی امکان جدا سازی یارانه خود را دارند که واجد یکی از این شرایط باشند. مهم ترین شرایط مورد نیاز برای مستقل نمودن حساب یارانه، به شرح ذیل می باشند:

  •   افرادی که ازدواج کرده و خانواده جدید تشکیل دهند؛
  •   کسانی که با رسیدن به سن 18 سالگی، مستقل از خانواده زندگی می‌کنند؛
  •   افرادی که دارای والدین بد سرپرست باشند؛
  •   در مواردی که حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزند خواندگی تحقق پیدا کند؛
  •   کسانی که سرپرست خانواده را به دلیل فوت از دست داده باشند؛
  •   زوج‌ هایی که به دلیل طلاق از یکدیگر جدا شده اند.

با توجه به عدم ایجاد سایت جداسازی یارانه، تمامی این گروه ها برای جدا نمودن حساب یارانه خود باید حضورا به یکی از شعب پلیس +10 محل سکونت خود مراجعه نموده و درخواست شان را ارائه دهند. در حال حاضر، بخش قابل توجهی از آمار مستقل کردن یارانه مربوط به افراد تازه ازدواج کرده، افراد مجرد بالای 18 سال و افراد بد سرپرست می باشد که در ادامه هر یک را به صورت مفصل توضیح می دهیم. اما تعداد زیادی از درخواست ها هم مربوط به اعضای خانواده هایی است که سرپرست آن ها فوت شده یا مرد و زن از یکدیگر طلاق گرفته اند. نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار در این موارد، تا حد زیادی مشابه است. به این صورت که در موارد طلاق، باید با همراه داشتن اصلی و کپی سند طلاق و اطلاعات هویتی، به پلیس +10 مراجعه کنید. در موارد فوت سرپرست هم لازم است با در دست داشتن اصلی و کپی گواهی فوت و مدارک هویتی بازماندگان خانوار، به پلیس مراجعه نمایید.

 

 

بیشتر بخوانید: نحوه شکایت در سامانه اعتراض به قطع یارانه

درخواست جداسازی یارانه از پدر

در موارد متعددی ممکن است فرزندان تمایل به جداسازی یارانه خود از پدر را داشته باشند. اما تنها در برخی موارد امکان مستقل نمودن قانونی یارانه وجود دارد. جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال، انجام این کار بعد از ازدواج و ارائه درخواست جداسازی یارانه از پدر به دلیل بد سرپرستی، برخی از مهم ترین آن ها محسوب می شوند. شرایط مستقل سازی یارانه برای افراد بالای 18 سال و ازدواج را در ادامه بیان خواهیم کرد. اما در رابطه با والدین بد سرپرست باید بگوییم که قانون امکان جداسازی یارانه را برای فرزندان فراهم کرده است. جهت این امر، اعضای خانواده باید به فرمانداری محل سکونت مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنند. در صورتی که مدارک و شواهد لازم برای جدا کردن یارانه از پدر به دلیل بد سرپرستی کافی باشد، فرمانداری نامه ای در اختیار خانواده قرار می دهد. به این ترتیب، اعضای خانواده با همراه داشتن نامه فرمانداری، می توانند به پلیس +10 مراجعه کرده و سرپرست جدید را انتخاب کنند.

جدا کردن یارانه از پدر

 

بیشتر بخوانید: اقلام سبد کالا یارانه

نحوه جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال

افراد مجرد بالای 18 سال در صورتی که دارای شرایط بد سرپرستی باشند، با انجام مراحلی که در بخش قبل توضیح دادیم، امکان جدا سازی یارانه خود را خواهند داشت. البته بدون شرایط بد سرپرستی هم شرایط لازم برای این گروه فراهم شده است. نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار به این صورت است که فرد مجرد باید در شهر یا مسکنی جدا از والدین خود زندگی کند. این گونه مشمول زندگی مستقل بوده و می تواند حساب یارانه خود را به منظور تامین مخارج زندگی مستقل، از والدین جدا کند. برای تایید این موضوع، نیازی به مدارکی مانند نامه از فرمانداری، شورای محل، دهیاری، شهرداری، مسجد یا دیگر ارگان های قابل قبول وجود دارد. از آن جایی که سایت جداسازی یارانه ایجاد نشده، افراد مجرد بالای 18 سال که متقاضی مستقل نمودن حساب یارانه خود هستند، باید با همراه داشتن مدارک لازم به یکی از شعب پلیس +10 مراجعه نمایند. پس از تایید درخواست هم باید از طریق سامانه رفاهی، حساب جدید یارانه خود را تعریف کنید.

 

بیشتر بخوانید: آیا یارانه فجرانه از یارانه نقدی کم میشود؟

آیا جدا کردن یارانه قبل از طلاق امکان دارد

یکی از مواردی که امکان مستقل نمودن یارانه را برای اعضای خانوار فراهم می کند، طلاق زن و مرد می باشد. در این مورد هم مراحل کلی مانند جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال و غیره، از طریق پلیس +10 انجام می گیرد. اما سوال مهمی که وجود دارد، این است که آیا جدا سازی یارانه قبل از طلاق امکان دارد. در این مورد باید بگوییم که اگر اعضای خانواده با هم زندگی می کنند و سرپرست مشکلی نداشته باشد، امکان جدا نمودن یارانه قبل از طلاق وجود ندارد. اما در صورتی که سرپرست خانواده مفقودالاثر شده یا شرایط بد سرپرستی را داشته باشد، همسر او قبل از طلاق هم امکان جدا کردن یارانه خود را خواهد داشت. در این صورت هم نیاز به نامه فرمانداری وجود داشته و همسر ابتدا باید به فرمانداری محل سکونت خود مراجعه کند. در صورتی که موضوع درخواست توسط فرمانداری تایید گردد، باید با همراه داشتن نامه تایید و سایر مدارک لازم به یکی از مراکز پلیس +10 مراجعه کنید.

 

بیشتر بخوانید: دانلود برنامه شما کالابرگ یارانه

جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

تقریبا رایج ترین دلیل مستقل نمودن یارانه از سرپرست خانوارها، مسئله ازدواج  است. سایت جداسازی یارانه در این مورد هم کاربردی نداشته و متقاضیان باید حضورا به شعب پلیس +10 مراجعه کنند. اما شرایط و مدارک مورد نیاز جدا سازی یارانه برای افرادی که ازدواج کرده اند، ساده تر است. زیرا خانواده جدیدی ایجاد شده و این خانواده برای تامین هزینه های خود، می تواند از وجه یارانه استفاده کند. هم چنین اگر فرزند جدیدی متولد شود، زیر مجموعه مرد خواهد بود. در همین راستا، خانواده های جدید باید نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار را بدانند تا بتوانند این فرایند را انجام دهند. فرایند کلی در این مورد هم مشابه با موارد قبل بوده و زوجین باید به پلیس +10 مراجعه کنند. اما همراه داشتن مدراک مورد نیاز جهت جدا سازی یارانه، ضروری است. مهم ترین مدارک لازم برای جدا نمودن یارانه بعد از ازدواج، شامل موارد زیر می باشند:

  •   اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
  •   مدارک هویتی عروس و داماد شامل کارت ملی و شناسنامه
  •   مدارک شناسایی پدر هر دو طرف شامل کارت ملی و شناسنامه

پس از این که مدارک لازم را آماده کردید، همانند جدا کردن یارانه برای افراد مجرد، باید به یکی از شعب پلیس مراجعه نموده و درخواست خود را ارائه دهید. بعد از انجام اقدامات اولیه توسط پلیس، معمولا زوجین به دفاتر پیشخوان ارجاع داده می شوند تا فرایند حذف نام آن ها از لیست خانواده های سابق انجام گیرد. در ادامه مجددا باید به دفاتر پلیس +10 بروید تا فرایند جدا سازی یارانه تان با موفقیت انجام گیرد. ذکر این نکته هم الزامی است که بعد از تکمیل مراحل جدا کردن یارانه بعد از ازدواج، سرپرست جدید یعنی مرد باید به سایت refahi.ir مراجعه کرده و حساب بانکی خود را جهت دریافت یارانه، تعریف کند. برای وارد شدن به این سامانه، از پنجره خدمات دولت هوشمند استفاده کرده و تنها به شماره تلفن همراه متعلق به خودتان نیاز دارید. پس با وارد کردن شماره و تایید آن، امکان ورود به سایت رفاهی و تعریف حساب بانکی جدید را خواهید داشت.

 

کد دستوری جداسازی یارانه

همانند سایت جداسازی یارانه، کد دستوری خاصی هم جهت این امر تعریف نشده است. بنابراین افرادی که قصد مستقل نمودن حساب یارانه خود از سرپرست را داشته باشند، باید حضورا به یکی از شعب پلیس +10 محل سکونت خود مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. دقت داشته باشید که جهت این امر هم نیاز به یک سری شرایط وجود دارد. در بخش های قبل، مهم ترین شرایط لازم و نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار را برای تان توضیح داده ایم. اگر چه کد دستوری خاصی برای جدا نمودن یارانه تعریف نشده، اما با امکان استعلام وضعیت فعال بودن یارانه با کد دستوری ستاره 4، ستاره 43857، ستاره کدملی، مربع (#کد ملی*43857*4*) فراهم است. بنابراین قبل از اقدام جهت جدا سازی یارانه خود، می توانید استعلام بگیرید که آیا یارانه تان برقرار است یا خیر.

منبع : جدا کردن یارانه